tiistai 11. huhtikuuta 2017

Ketcher

Nimi: Ketcher "Kettu"
Valmistaja/malli: Safari, Winner's Circle andalusialaisori.
Koko/mittakaava: (Small) little bit. Safari WC hevoset ovat hiukan Schleichejä pienempiä ja täysin eri tavalla muotoiltuja ja maalattuja.
Sukupuoli: Ori.
Rotu: Andalusianhevonen.
Väri: Rautiaankimo.
Muuta: Yksi kolmesta toistaiseksi ainoasta Safari -hevosestani (WC -sarjasta puhuttaessa). Ja mitä rotuun tulee, no, toki sen täytyi olla andaluusi joka silloin tilattiin joulupakettiin friisin ja lipizzan ohella! Mie tykkeen barokkihevosista.

...jaa, no, jos jotain pitää vielä mainita niin asento on tällä oripojalla aika kiikkerä. Näyttää ihan hyvältä mutta pystyssä pysyminen edellyttää kovaa ja vakaata pohjaa, omassa huoneessani ollessaan malli saattoi kaatuilla vielä paljonkin. Siksi säilytin Kettua niin, että kaatuessaan se ei menisi ainakaan nurin vaan mm. toista mallia päin saaden tukea. Nykyään olosuhteet ovat muuttuneet ja kaikki Safarini "asuvat" ehkä vähän turvallisemmin. Ketullakin on loimi kaiken varalta, osin myös siksi kun joudun säilyttämään heppoja melko ahtaasti.

Ja kuten voidaan odottaa, tämänkin figuurin orikalusto on kauniisti piilotettu, jotta kakarat eivät traumatisoituisi. Muuten on kyllä hieno ja realistinen figu.

Kesäkuussa 2017 sain aikaiseksi kuvata uusiksi joitakin malleja, joista ei ollut kunnon kuvia vielä. Samalla huomasin, miten tämä Safari WC -andaluusikin on kiikkeröitynyt entisestään... Ilmeisesti kyse on jostakin Safarin malleille tyypillisestä problemasta - hevosten jalat eivät kestä kropan painoa? Miksi niin käy?! Pitänee alkaa säilyttää joitakin kyljellään, huuh... Ketun lisäksi myös classic -kokoinen Amix kärsii jalkojen pettämisestä ja sen tuomasta sivuttaisvinoudesta.




Muistan niin hyvin kun kuvasin näitä, se oli vielä äitin ikivanha Canon.





Ensimmäisellä omalla kameralla.










Safareilla on ihania silmiä, oikeasti. Schleicheillä taas yleensä ei.















Taas tuo naurettava miniatyyrimuoviaita.












Näillä näkymin tämä oli paras kuva Ketusta ennen vuotta 2017; ensimmäisiä järkkärikuviani.


Kuvattu 5/6/17. 











Vasenta takajalkaa tukenut pieni muovikansi on poistettu kuvankäsittelyllä...


Vasen takajalka on vuosien myötä vääntynyt sen verran, ettei painoa siirry lainkaan oikealle takajalalle. Eli heppa seisoo oej, vtj ja hännän varassa... Olen säilyttänyt tätäkin mallia ainoastaan tolpillaan hyllyssä, kuten hevosmalleja kuuluukin. 

Kettu tuettuna, vtj alla on pienen muovirasian kansi.





Tein tuossa yhteen aikaan personal haltereita Schleicheille, eikä tälle löytynyt sopivaa käyttäjää - kunnes sovitin sitä Ketulle. Turpis on turhan ahdas, mutta tällaisia kämmejä olenkin tehnyt melko vähän.






Houkuttaisi joskus saada käsiin toinen yksilö tästä moldista, voitte arvata miksi - no kustomointiin tietysti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Danke schön, tämä blogi ei ole saksalainen kylläkään.