torstai 20. heinäkuuta 2017

Dreamy

Nimi: Dreamy Steps In Chocolate Chips "Dreamy"
Valmistaja/malli: Breyer, Traditional -sarjan Zippo Pine Bar -moldi. Malli Lil' Ricky Rocker.
Koko/mittakaava: Traditional/1:9.
Sukupuoli: Ori.
Rotu: Appaloosa.
Väri: Rautiaankirjava leopard.
Muuta: Ehdottomasti yksi parhaista hankinnoistani ikinä, näin lyhyesti ilmaistuna. Olisin jo muutenkin halunnut hankkia Lil' Ricky Rockerin, mutta tälle on myös syvällinen syy. Näin joskus randomisti unen, jossa pääsin hevostelemaan, ja siinä oli jokin ruunikko puoliverinen sekä pieni leopard appaloosa. Appis saattoi hyvinkin olla unessa tamma, mutta varma en asiasta ole. Lillirokki on riittävän yhteneväinen tuohon, joten otin unessa nähdyn mielikuvan erääksi kriteeriksi sille, että hankin tämän.

Uni myös inspiroi keksimään mahdollisimman sopivan nimen. Väristä on tässä tapauksessa etua, ja tokihan tykkään jos hevonen näyttää syötävältä! Minun on helppo kehittää nimiä, joissa vallitseva väri on valkoinen, ja seassa on vähän suklaata; vaniljajäätelöä suklaapaloilla/hipuilla/millälie siis. Nom. Muutama vaihtoehto pomppi mielessä, mutta lopulliseksi muodostui Dreamy Steps in Chocolate Chips. Lempinimestä on turha tehdä mitään erikoista. Dreamy.

Mitä hevosen tekniseen puoleen tulee, pidän myös sen muotoilusta ja maalista. Tai no, miksi en pitäisi? Karjahevoset ovat vuositolkkujen ajan kuuluneet suosikkihevostyyppeihini. Tällä moldilla on vähän showlookki harjan, hännän ja asennon perusteella. Olen sittemmin saanut selville miten viheliäistä koko hevosten laittelu kisoja ja "tyylikkyyttä" ajatellen oikeasti on, mutta saahan nyt pienoismalli näyttää vaikka miltä. Mutta oikeasti hevosella kuuluu olla riittävän pitkä harja, joka mm. peittää silmät ja osan kaulasta.

Anatomia on OK. Piä on aika lyhyt, mutta johan sen sanoin että tämä on karjahevonen, niillä on usein pieni turpa, isot leukaperät ja suorahko profiili.

Lautaset ovat ehkä humoristisen tasaiset, selkärangan kohdalle ei ole muotoiltu/dremelöity minkäänlaista kuoppaa.

Kesken kuvaamisen sain myös huomata miten söpö tästä on tehty. Se nyt todennäköisesti johtuu noista törrökorvista ja siitä, kun ne ovat kiinnittyneet ylös ja lähelle toisiaan (noteerasin tämän mahdollisesti rotuominaisuudeksi ainakin quartereilla). Heti tuli sellainen mielikuva, että se natsaa juuri siihen unikaakkiinkin. Toki äkäpäähevosetkin joskus näyttävät kilttiä naamaa, mutta se unityyppihän oli perusluonteeltaan rauhallinen ja utelias. Dreamy näyttää paljolti vastaavanlaiselta.  Ilme on sellainen kameransyöjä -tyyppinen.

Mukavaa on myös omistaa vihdoin yksi Breyeri, jonka silmissä on muutakin kuin mustaa ja valkoista. Appaloosahevosilla on tavallista se, että silmävalkuaista näkyy aina, ja tämä on myös juttu jonka hevosmallivalmistajat tietävät. Jopa Schleichin vanhalle appaloosalle on maalattu tämä ominaisuus.












(Kauheita ylivalotuksia, sori.)



Seuraavaksi kasaumakuvia, joissa siis hevosella on rytkyjä ja kuvissa on mukana nukkeja. 

Asko ja Dreamy.











Kippura ratsastaa... Ja Dreamylle on puettu nuo kamalat karikatyyrikanget.



Halusin tietää miltä se näyttää, kun tuollaiset kanget kiskotaan ohjasta pitäen ylös.


Oharin tuntiponina. Martingaalissa on mitoitushäikkää, syynä se kun se on tehty vähän isommille hevosille...

Mihin kiltti heppa tällaisia tarvitsee?


Jälleen kerran Dreamy ja Ohari. Nyt jopa vähän näyttää ratsastamiselta.






Dreamy kera toisen unihevoseni, Reizvollin. Olivat samassa unessa! Kuva on muokattu mukamas vanhahtavan näköiseksi (en osaa).




Kaksoset ja leopardit lenkillä. Kippo ja Otto näyttävät ihan Oharin ja Dreamyn pilakuvilta...


Järvikki koeratsastaa. Kaikki nukkeni koeratsastavat Dreamyn heti valmistuttuaan, jotta saan käsitystä siitä, onnistuiko nukke vai ei.


Pahoittelut joidenkin kuvien ylivalottuneisuudesta, haluan välillä pelata varman päälle kun tyypillisesti kuvani ovat ihan latteita koneella katsottuna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Danke schön, tämä blogi ei ole saksalainen kylläkään.